12 Ekim 2012 Cuma

Bir Hikmet Kıvılcımlı Sempozyumu İçin Duyuru ve Çağrı

1940'lar Çankırı Cezaevi
17 – 18 Ocak 2013 tarihlerinde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryum’unda iki gün sürecek bir Hikmet Kıvılcımlı Sempozyumu yapılacaktır.

Sempozyumun amacı, Hikmet Kıvılcımlı’yı, bilimsel çalışmanın bir nesnesi olarak, tüm yönleriyle ele alıp incelemektir. Yaşadığı dünya ve ülke, yaşadığı çağ, kendisini etkileyenler, etkilenenenler, hayatı, sosyal çevresi, ailesi, politik veya kişisel ilişkileri, aşkları, özel hayatı, teorik, politik, örgütsel faaliyetleri, teorik katkıları, eserleri vs. ele alınıp tartışılacaktır.
Sempozyumun yanı sıra, yine konusu Hikmet Kıvılcımlı olan, sergi, konser, film veya video gösterisi gibi ek ve destekleyici etkinlikler de planlanmaktadır.

Katılım Koşulları

Sempozyuma izleyici olarak elbet isteyen herkes katılabilecektir.
Aşağıdaki koşulları yerine getiren herkes de Sempozyuma bir bildiri sunarak katılabilir.
Bildiriyle de iki türlü katılmak mümkündür.
1) İki günlük sempozyum esnasında sözlü bir sunum ve tartışma ile,
2) Sadece yazılı olarak, Sempozyum öncesinde Sempozyum Girişimi tarafından dağıtılmak, yayılmak ve Sempozyum sonrasında yapılacak yayınlarda yayınlanmak üzere. (Sempozyuma fiilen katılamayacak olanlar ve çok fazla bildiri geldiği takdirde ilk 15 bildirinin ötesindekiler bu biçimde katkılarını sunabilirler.)
Bu iki biçimden biriyle Sempozyuma katkıda bulunabilmek için:
a) En geç 15 Ekim 2012 tarihine kadar, Kıvılcımlı Sempozyumu Hazırlık Girişimi’ne (kivilcimli.sempozyumu.girisimi@gmail.com ) veya eğer grubun üyesi iseniz Kıvılcımlı Sempozyumu Hazırlık Girişimi Mail Grubu’nun (kivilcimli-sempozyumu-girisimi@googlegroups.com) adresine bir elektronik posta ile (e-mail) başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sunulmak istenen bildirinin konusu; bildiriyi sunacak olan kişi veya kişilerin adı, soyadı, mesleği, telefon, e-mail adresini içermelidir. (Bu müracaat için kullanılabilecek hazır kalıp ekte bulunmaktadır.)
b) En geç 31 Aralık 2012 tarihine kadar, sunulacak bildirinin en az beş bin (5000) vuruşluk (İki DIN A4 Sayfası etmektedir) bir özetini veya  bildiri metnini yine Kıvılcımlı Sempozyumu Hazırlık Girişimi’ne veya Gruba elektronik posta ile (e-mail) iletmek gerekmektedir.
Kıvılcımlı Sempozyumu Hazırlık Girişimi en geç 20 Ekim 2012 tarihine kadar, gelen başvuruların bir listesini, yani kimlerin hangi konularda bildiri sunacağını, kamu oyuna duyuracaktır.
Kıvılcımlı Sempozyumu Hazırlık Girişimi, en geç 5 Ocak 2013 tarihine kadar gelen bildiri veya bildiri özetlerini isteyen herkesin alıp okuması ve ilgi duyanların hazırlanması için, İnternet sitesine koyacak, duyurmak için elindeki e-posta adreslerine iletecek ve isteyen herkese e-posta ile gönderecektir.
Sempozyumdan sonra, bildiriler ve tartışmalar ve diğer dökümanlar (videolar, ses kayıtları vs.) en geç bir ay içinde İnternet ortamında emre amade kılınacaktır.
İmkan bulunduğu takdirde, sunulan bildirilerin bir derlemesinin kitap olarak yayını da planlanmaktadır.

Bildirilerin Sunumu ve Tartışılmasının İşleyişi


Bildirilerin sunumu için gerekli süre şöyle hesaplanacaktır.
Sempozyumun işleyişi (Açılış vs.) ve olduğu takdirde özel programları (Film-video gösterisi, Müzik vs.) haricindeki tüm zaman, gelen bildirilerin sayısına eşit olarak bölünecektir.
Sunulacak bildirilerin sırası, kura ile belirlenecektir.
Bildirilerin sunumu, gelecek bildirinin sayısına göre, iki ya da üç bildirinin, yine eşit sürelerde sunulup tartışıldığı oturumlar biçiminde yapılacaktır. Oturumların arasında 15 -20 dakikalık aralar olacaktır.
Her bildiriyi sunan, kendisine düşen süreyi istediği gibi kullanabilecektir. Yani örneğin bildirisini elektronik olarak veya basılı biçimde önceden dağıtıp, gelenlerin bildiriyi okuduğunu var sayarak tamamen eleştiri ve tartışmalara ve bunların cevaplanmasına da ayırabilir; sadece bildirisini sunmaya da ayırabilir veya bildiri sunumu ve tartışma arasında istediği oranda paylaştırabilir.
Özetle, konusu Kıvılcımlı olan tezlerin hiç bir tabu ve herhangi bir görüşe hiçbir ayrıcalık tanımadan tartışılacağı, Kıvılcımlı’nın didik didik edileceği, bir araştırmaların sunumu ve tartışılması şöleni hedeflenmektedir.
Kıvılcımlı Sempozyumu Hazırlama Girişimi, kendisini sadece bu şölenin teknik ve pratik alt yapısını hazırlamakla sınırlamakta, sunumlara ve tartışmalara teknik zorunluluklar dışı bir sınırlama getirmemektedir.
Zamanın sınırlılığı (iki gün), insanların dikkatli izleme kapasiteleri (birbuçuk saat) ve ihtiyaçları (tuvalet, yeme, içme, dinlenme, hava alma, sigara içme) gibi nedenlerle, Sempozyumda sunulup tartışılabilecek bildiri sayısı azami 15 ile sınırlanmıştır. Eğer gelen bildiri sayısı daha fazla olursa, ilk 15 başvurunun bildirilerinin önceliği olacaktır.
Bu ilk 15 başvurudan sonra gelmiş bildiriler sempozyuma yazılı katkılar olarak değerlendirilecek, öncesinde ve sonrasında yayınlanıp duyurulacaktır.

Bütün bu süreç boyunca gelişmelerden doğrudan ve en hızlı şekilde haberdar olmak isteyenlerin kivilcimli-sempozyumu-girisimi@googlegroups.com adresindeki e-mail haberleşme grubuna katılmaları en emin yoldur. Bunun için de kivilcimli-sempozyumu-girisimi+subscribe@googlegroups.com adresine bir boş e-mail yollamak yeter.


Kıvılcımlı Sempozyumu Hazırlama Girişimi
1 Ekim 2012 - İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder